Bernarda smo uhvatili za blagdanskim stolom da nam odgovori na nekoliko pitanja u vezi megapopularnog skeča Globalno sijelo.

Tko je u ovom skeču glumio Baku, kako je došlo do te suradnje?

Bernard: Prežderavam se još od Uskrsa, pa mi je pala energija. Zato ću probati direktno i šturo odgovarati, a i nije u redu od vas zvati me u vrijeme ručka. Babu je glumio Krešimir Pavić poznatiji kao Iko koji to inače radi po seoskim pirevima. Doveo ga je Marijo s idejom da glumi babu u skeču i još u jednom projektu koji nije ugledao svjetlo dana. Odličan je. Čak mislim da je Iko neki Marijev dalji rođak, ako se dobro sjećam. Pitam se glumi li još babu po pirevima.

Jesu li bakini savjeti mladima improvizacija i čija je to bila ideja?

Bernard: Pa mislim da smo imali neke smjernice ali Iko je tako dobro glumio tu babu da je on sve trkeljao iz njenog lika tj. pola svega je bila njegova improvizacija. To je bilo odlično, pa smo tako ostavili. Možda nas je malo bolio ego što je trkeljao svoj tekst preko našeg, ali to je normalno. Takvi su svi genijalci.

Zašto ste Globalno sijelo prikazali u obliku Tarantina?

Bernard: Ma čisto radi dinamike, da skeč bude drugačiji od ostalih, a Tarantino je tada bio popularan i pošto smo mislili da te njegove inovacije neće baš dugo trajati i mislili smo da će brzo propast kao redatelj odlučili smo mu dati posvetu iz sprda. Što je bilo s Tarantinom na kraju? Je li još snima filmove?

Tko je smislio Perićeve sprave za mačke i komarce? Tko je vrli izumitelj iz redova Gitka?

Bernard: Mate je smislio plašilicu za mace i dodao svoj glas “bjež, iš”, a ja sam kivan na njegov genijalan izum izumio još genijalniju spravu za komarce da dokažem njemu i svom ocu da sam dostojan njihove potvrde i ljubavi. Zlobnici će reći da je to čista kopija kutije i hrane tj. klopke za ptice ali to nije istina. Tesla bi me razumio. To mi je jedino bitno.

Je li vas kontaktiralo društvo za zaštitu životinja kad je skeč izašao?

Bernard: Nije uopće. Za nevjerovati, zar ne? Ali koliko se sjećam dobili smo prijeteće poruke od nekih tadašnjih aktualnih političara i Sanje Doležal. Vjerojatno su se prepoznali, pa zato. Od društva za zaštitu životinja smo dobivali same pohvale, ili je to bilo od mrzitelja životinja, ne znam, tko će se sjetiti, davno je to bilo.


Možete li podijeliti anegdote sa snimanja?

Bernard: Pa evo jedna da pukneš od smijeha. Stavili smo u skeč ime Dževad Zahirović jer je netko provalio da je on menadžer Jacquesa Houdeka. Ali nije uopće bio. Kriva informacija, a mi ga budale stavili jer smo mislili da je, a bilo nam je smiješno ime. Zajebali se, jebi ga. Onda smo stavili Elijah Wood kako ga pišu po Vuku Karadžiću jer nam je to pisanje uvijek bilo smiješno. Eto, to je baza. Nasmij se, dobra je.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here