Politike privatnosti

Ova Izjava sadrži naša pravila privatnosti te molimo da ju pažljivo pročitate kako biste se upoznali s načinom na koji obrađujemo vaše podatke. Pravila privatnosti opisuju vrste osobnih podataka koje prikupljamo od vas, korisnika naše web stranice, i pojašnjava kako koristimo, dijelimo i prenosimo prikupljene podatke, kao i mogućnosti dostupne vezane za obradu vaših  podataka. Također, opisujemo mjere koje poduzimamo radi zaštite sigurnosti podataka te kako nas možete kontaktirati vezano uz naša pravila privatnosti.

Obradu osobnih podataka vodi:
Nulti broj j.d.o.o.
Avenija Dubrovnik 15/12
10 000 Zagreb, HR
e-mail: gitak@gitak.tv

Koje podatke o vama posjedujemo?
Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije o pojedincima prema kojima se osoba može identificirati. Ovisno o situaciji, možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama, uključujući:

 • vaše opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • vaše kontakt podatke (adresa, e-mail, broj telefona);
 • podatke o aktivnostima/interakcijama s nama, uključujući i potencijalne buduće interakcije;
 • demografske i interesne podatke.

U koju svrhu koristimo vaše osobne podatke i zašto je to opravdano?
Mi nećemo obrađivati vaše osobne podatke ukoliko nemamo odgovarajuću osnovu koju zakon u tu svrhu predviđa. Mi ćemo obrađivati vaše osobne podatke ukoliko smo od vas zaprimili prethodnu suglasnost za kontaktiranje putem e-maila ili telefona, za pružanje traženih informacija, za bolje korisničko iskustvo na našim stranicama, te za marketinške kampanje.

Korištenje web stranice

Koristimo Google Analytics kako bi prikupljali informacije o prometu i analizirali posjetitelje na našoj web stranici. Prilikom osnovnog prikupljanja informacija, ne prikupljamo nikakve osobne podatke o vama. Ukoliko nam date pristanak za demografsko i interesno praćenje, podaci koje Google ima o vama bit će proslijeđeni nama unutar zbirnog izvještaja o našoj stranici. Više o tome možete pročitati ovdje: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Na nekim dijelovima naše web stranice postoji sadržaj koji smo putem kôda ugradili s drugih web stranica. Pristup tom sadržaju odvija se na isti način kao da ste mu pristupili na web stranici gdje je postavljen, te time možete preuzeti i kolačiće koje bi inače preuzeli posjetom te stranice.

Tipični ugrađeni sadržaj je sadržaj sa stranica koje dijele video, slike i sl. Te stranice mogu prikupljati vašu IP adresu, informacije o pregledniku i operativnom sistemu, pohranjivati i preuzimati kolačiće na vaš preglednik, ugraditi praćenja interakcije s ugrađenim sadržajem, uključujući i povezivanje interakcija s vašim računom na tom servisu, ukoliko ste u tom trenutku prijavljeni.

Link na politike privatnosti servisa koji koristimo je u nastavku:
Facebook: https://www.facebook.com/policy.php
Youtube: https://support.google.com/youtube/
Google Adsense: https://support.google.com/adsense/answer/1348695?hl=en
DoubleClick: https://policies.google.com/

Kolačići
Kolačići su nizovi informacija koje web stranice u trenutku posjeta ili prihvaćanja pohranjuju na vašem pregledniku, te koje taj preglednik dostavlja web stranici prilikom slijedećeg posjeta.
Mi koristimo kolačiće kako bi pratili svoje posjetitelje, ali i servisi koji su ugrađeni u našu stranicu također koriste kolačiće.

U nastavku smo pobrojali te kolačiće uz objašnjenje za što služe:

 • Analiza posjećenosti web stranice – Google Analytics;
 • Marketinški kolačići za targetiranje i oglašavanje – DoubleClick by Google.

Kako bi mogli koristiti servise ugrađene u našu stranicu potrebno je omogućiti prihvaćanje navedenih kolačića.
Ljubazno upozoravamo da uklanjanjem kolačića može doći do smanjenja funkcionalnosti web stranice, zbog čega vaše korisničko iskustvo može biti na nižem nivou.

Kontaktiranje putem e-maila
Koristimo Microsoft Outlook kako bi obrađivali sve interne e-mailove i komunikaciju s klijentima. Kada zaprimimo vaš e-mail dobit ćemo vašu e-mail adresu, IP adresu i podatke koje ste nam naveli u kontakt formi ili poruci. Naši e-mailovi pohranjeni su na serveru u Hrvatskoj, na kojem su svi podaci zaštićeni ISO 27001 sustavom upravljanja. E-mail komunikaciju čuvamo u našoj bazi na rok od 3 godine kako bi mogli unaprijediti naše usluge i vama pružiti odgovarajuću uslugu.

Narudžbe u našem webshopu
Prilikom narudžbe ispunjavate podatke koji su potrebni da se vaša narudžba provede i da ostvarite kupnju. Pristup tim podacima imaju naši zaposlenici koji obrađuju vašu narudžbu, a prilikom dostave vaših narudžbi vaši ime, prezime, adresa, a u nekim slučajevima i telefon i e-mail adresa, ustupaju se jednom od naših partnera za dostavu paketa.
Vaši podaci s računa bit će pohranjeni zbog pravnih propisa na za to zakonski određeni rok.

Komentiranje i ocjenjivanje sadržaja na stranici
Kada ostavljate komentar na sadržaj na našoj web stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a također i vašu IP adresu. Anonimizirani niz stvoren iz vaše adrese e-pošte (koji se naziva i hash) može se pružiti usluzi Gravatar kako bi provjerio koristite li je. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Zaštita djece i maloljetnih osoba
Ova web stranica namijenjena je odraslim osobama, stoga ne želi i nema namjeru prikupljati osobne podatke djece. Prema tome, savjetujemo sve maloljetne posjetitelje mlađe od 16 godina da ne otkrivaju ili unose nikakve osobne podatke u naše servise. Ukoliko otkrijemo da je maloljetna osoba upisala neke osobne podatke, mi ćemo ih ukloniti u skladu s tehničkim mogućnostima.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?
Tijekom našeg poslovanja, vašim osobnim podacima mogu pristupiti ili se mogu proslijediti slijedećim kategorijama primatelja prema načelu samo oni koji to trebaju znati:

 • našim partnerima;
 • fizičkim i pravnim osobama (trećim stranama) – izvršiteljima obrade; i
 • zaposlenicima.

Razina dijeljenja vaših podataka sa svakim pojedinačno ovisi o konkretnoj svrsi obrade.

Svi naši izvršitelji obrade posjeduju iste ili više sigurnosne norme kao i mi. Tamo gdje je to bilo potrebno, te kako bi dodatno povećali razinu zaštite vaših osobnih podataka, s izvršiteljima obrade potpisali smo Sporazum o obradi podataka.
Gore navedene treće strane su ugovorno obvezne čuvati povjerljivost i sigurnost vaših osobnih podataka, u skladu s važećim zakonom.
Vašim osobnim podacima se također može pristupiti ili ih se može proslijediti bilo kojem nacionalnom i/ili međunarodnom regulatornom, izvršnom ili javnom tijelu ili sudu, gdje smo to dužni učiniti prema zakonu ili propisu ili na njihov zahtjev.
Ukoliko bi se u bilo kojem trenutku stvorila potreba da vaši osobni podaci prenose na treće osobe iz razloga za koji nije prvotno prikupljen, ili naknadno dobiven vaš pristanak, omogućit ćemo vam da se izjasnite o svom izboru.

Kako štitimo vaše osobne podatke?
Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pružili razinu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka.
SSL certifikat vam jamči sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera.
Naši informatički sustavi i sustavi trećih strana su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.
Naši zaposlenici su educirani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?
Osobne podatke koje smo prikupili na temelju zakona, dužni smo čuvati onoliko vremena koliko određuje zakon ili propis. Podatke koje smo prikupili radi ostvarenja legitimnog interesa bit će pohranjene u našim evidencijama na period od 5 godina nakon vaše posljednje interakcije s nama, ukoliko nije drugačije naznačeno.

Koja su vaša prava i kako ih možete izvršavati?
Osiguravamo vam sljedeća prava:

 • Pravo na pristup (informiranje o opsegu i vrsti) vašim podacima
 • Prvo na ispravak (odnosi se na podatke koje ste dali)
 • Pravo na zaborav
 • Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka
 • Pravo na prenosivost, tj. pravo na povrat osobnih podataka ili da ih proslijedimo osobi vašeg izbora, u strukturiranom, strojno čitljivom obliku, bez prepreka s naše strane.

Pravo na pristup
Imate pravo na informaciju o svojim osobnim podacima koje vodimo i držimo u memoriji. Ako ste zakonski skrbnik korisnika također imate pravo na informaciju o osobnim podacima osobe kojoj ste zakonski skrbnik.

Pravo na ispravak
Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na vas odnose, što ćemo mi provesti u razumnom roku.

Pravo na brisanje (pravo na zaborav)
Imate pravo ishoditi anonimizaciju svojih osobnih podataka, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (npr. ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo vas detaljno informirati u sklopu odgovora na vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka
Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na vaše podatke. U slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni i zakoniti razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva, vaš prigovor neće biti uvažen.

Pravo na prenosivost
Imate pravo dobiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane.
Svoj zahtjev možete uputiti na e-mail adresu: gitak@gitak.tv

Kako ćete biti obaviješteni o izmjenama naših Politika privatnosti?
Bilo koje buduće izmjene u obradi vaših osobnih podataka priopćit će vam se unaprijed putem zasebne obavijesti na ovoj web stranici.
Za sva pitanja vezana uz vaše osobne podatke i ovu obavijest o zaštiti privatnosti možete nas kontaktirati na:
Nulti broj j.d.o.o.
Avenija Dubrovnik 15/12
10 000 Zagreb
s naznakom: N/r Službenika za zaštitu osobnih podataka
ili na e-mail: gitak@gitak-tv