KLIKNI I PREUZMI OVAJ BEZVREMENSKI HIT!


Kontaktirali smo Matu da nam opiše kako je došlo do popularnog skeča i pjesme Valentina Brajkovića „Vrati se“ poznatija kao „Tavelića dveri“

Kako ste došli na ideju da snimite dalmatinsku pjesmu?

Mate: Ne razumijem pitanje. Zar smo trebali snimiti neku tradicionalno staroaramejsku?

Tko je napisao stihove, a tko je najzaslužniji za živopisni spot?

Mate: Moja velikost je napisala stihove inspirirana prijateljem Pezom koji stanuje u Tavelića dverima. Inače Pezo je bio originalni Romeo Đerek i nikad prežaljeni peti član kojeg je sažvakao okrutni bankarsko-novčarski milje. Umjesto njega uzeli smo Rožića. Jasno vam je onda koliko smo se usrećili.

Gdje ste snimili pjesmu i tko ju je otpjevao?

Mate: U kultnom studiju “MG-Ćira” na Ravnim njivama. Opet je moja velikost na vokalu, no u spotu smo zbog marketinških razloga odabrali Marija pošto je bolja pojava za pjevača dalmatinskog peronskog popa i odlično mu stoji bordo sako.

U spotu imamo Valentina i klapu, te paralelno priču o povratniku iz dalekog kraja. Otkud ideja za spot?

Mate: Zato što prati originalnu tužnu priču povratnika Peze iz Frankfurta, ali onog na Odri, ne na Majni.

Obuhvatili ste dosta lokacija, kako je prošlo snimanje spota i sjećate li se kakvih anegdota?

Mate: Location manager Matija je smršavio 10 kilograma od stresa skautirajući još netaknute dijelove grada. Ja sam svojim neodmjerenim startom na Sustipanu Matiji slomio desnu fibulu noge i izbacio ga s terena na dva mjeseca. Ipak, to mu je dobro došlo jer je tada mirujući doma zagrijao stolicu i položio financijski management. Zašto su sve Matija i Marijo zažvalili u sceni na mulu? To morate pitati njih.

Kakva su bile reakcije na ovaj skeč?

Mate: Pjesma i spot su stvorili iznenađujuću fanbazu od cijelih 8 ljudi u Spinutu, a možda i šire. Kada bi me spinućani presreli na ulici tražeći nove singlove izmislio sam da se trenutno radi na dva vruća singla – “Rasikla te propela” i “Varniža od jubavi”. Evo još se radi na dotičnima.

Zašto Valentin Brajković?

Mate: Konzultirali smo numerologa, popularnog Dariana F. Žeželja. Izračunao nam je ime.

A evo što o svemu pak kaže Bernard:
Spot Vrati se u Tavelića dvere je nastao kao video na već postojeću pismu koju je Mate napisao drugom Mati za rođendan (Mati Pezi koji je išao s nama u razred). Da svi iz Gitka smo išli u isti razred srednje škole Mioc.

U spotu se rugamo s jeftinim dalmatinskim spotovima i pismama koje su udar na inteligenciju i s onima koji misle da je dovoljno spomenut more, škoj, divojku, mater i napravija si hit šta nažalost i je tako (ko sluša takve hitove nek ne čita ovo 🙂 te mi je posebno žao šta nismo slikovno oživili još koji hit tada poznatog Milana Apoteke alias Mate Peruzović kao npr. Dalmacijo pun mi te kurac, za koji san uvjeren da bi polučija još veći uspjeh il bi završili u bolnici. Nešto od toga…

Udri lajk, subscribe, podrži, posjeti https://gitak.tv/podrzi/

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here