Matija i Bernard osvrnuli su se na iznimno popularni skeč “Oko sokolovo”. Odgovorili su nam na nekoliko pitanja, a Bernard je razriješio dilemu koja nas je dugo mučila.

Otkud ideja za skeč „Oko sokolovo“? Tko je sudjelovao u smišljanju i pisanju skeča?

Matija: S obzirom da smo svi pasionirani ljubitelji „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ i vjerni sakupljači sličica glavnih likova tog sporta tema se nametnula sama od sebe.  U smišljanju i pisanju skeča su, kao i uvijek, sudjelovali svi osim Bernarda.

Možete li podijeliti neke anegdote sa snimanja?

Matija: Mogu jer još se dan danas toga sjetim. Da se nadovežem na prethodno imenovanog B. P.-a koji nije sudjelovao u stvaranju skeča i koji nas je izbacio iz takta po tko zna koji put sa svojom samodopadnošću i arogancijom, moram reći kako sam ja inače uvijek smiren morao odraditi onako nervoznog voditelja koji takav nije trebao biti. Dalje je povijest.

Je li početni govor nogometnog stručnjaka improvizacija ili je pak u potpunosti pripremljen?

Matija: Ne sjećam se točno tog govora, ali s obzirom tko ga je glumio govor je trebao biti pripremljen, ali B.P. je opet izletio iz okvira pa je eto tako ispalo.

Jeste li dobili kakvu reakciju od aktera kojeg Bernard karikira u skeču ili nekog drugog iz te nogometne emisije?

Matija: Ne, ali nam se javio Goran Marić osobno s porukom da smo ga dobro skinuli i čestitao nam je na odličnom skeču i rekao da je naš veliki fan. Što reći čovjeku? Ipak, zanimljivo je da je nakon toga postao ministar! Ali kako je naprasno smijenjen zbog afera, očito ga je sustiglo poznato gitkovo prokletstvo. Inače, moram spomenuti kako je još uvijek otvorena debata je li „Oko sokolovo“ zapravo Mateo Beusan ili Goran Marić.

Gdje ste snimali skeč i kako ste napravili scenografiju?

Matija: Skeč je sniman ispod  tribina našeg najljepšeg stadiona jer je tada tamo bio studio bivše TV Dalmacije. Scenografije nije bilo, taj su dio kompjuteri napravili. Danas oni čudo naprave, pa ti praktički ne triba ni glumac.

Otkud ideja za likove tužnog gavrana i mačka Dipsyja?

Matija: To su Matine fiksacije iz djetinjstva, pa ne bih o tome jer nije baš lijepa priča, ali sve je na kraju dobro prošlo. Uf…

Kakve su bile reakcije na skeč? Smatrate li da je nakon ovog skeča porasla popularnost i legendarnom Mateu Beusanu?

Matija: Reakcije su bile odlične kao i uvijek. Cijenjenom brkatom gosparu nije porasla popularnost jer je nikad nije ni imao na ovim prostorima, pogotovo zato što bi nas uvijek izbacio iz takta sa svojim opservacijama.

Bernarde, možeš li nam razriješiti veliki misterij ovog skeča. Fanovi nisu na čisto tko je sudački ekspert po kojem si izgradio lik u ovom skeču?

Bernard: Kod ovog skeča moramo razriješiti dilemu koja se pojavila kod jednog dijela fanova. Ovdje je riječ o Mateu Beusanu, a ne o Igoru Štimcu ili Goranu Mariću. Mnoge je možda zbunio naglasak, ali samo Beusan spominje fraze poput „igrališne mjeđe“ i započinje komentar situacije sa sintagmom „ovdje vidimo“. Bilo je neopisivo naporno i čudno objašnjavati pijanim fanovima u gluho doba noći kad ti upadnu s uvjerenjem da je to Štimac ili Marić, pa mene koji sam ga glumio počnu uvjeravati kako to nije Beusan već jedan od ova dva. Pa mi kažu da što ja imam raspravljati s njima, da nisu oni ludi itd. Zaista neopisive situacije sam imao. To treba doživjeti.

Udri lajk, subscribe, podrži, posjeti https://gitak.tv/podrzi/

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here