Kontaktirali smo Matiju kako bi ga pitali par pitanja u vezi skeča u kojem je pokazao svoje poliglotske sposobnosti.

Gdje ste snimali skeč? Što je poslužilo kao lokacija za konferenciju za novinare?

Matija: Skeč smo snimali gdje i većinu naših studijskih skečeva, u jednoj tvornici blizu Karepovca, mislim da je to bio studio 8, sudeći po rasporedu elemenata.

Sjećate li se anegdota sa snimanja?

Matija: Sjećam se samo da je snimanje bilo izrazito opušteno i ležerno. Marija, koji je bio naš kamerman i redatelj, nije bilo, pa smo Mate i ja uzeli stvari u svoje ruke i napravili legendarno djelo. To nam je bio drugi put jer smo već bili u sličnoj situaciji kad smo snimali intervju s Drlon koji nikada nije ugledao svijetlo dana, a to već spada u antologiju skečerstva.

Kako je došlo do kultnog Matijinog prenemaganja na engleskom? Je li se radilo o improvizaciji i je li inspiracija bio kultni intervju Bake Sliškovića?

Matija: Ne bih to nazvao prenemaganjem. Puno je tu truda uloženo i dosta odricanja iako ne izgleda tako. Baka je to jednostavno objasnio kada je dobio upit o svom legendarnom intervju. Citiram: “jednostavno sam bio uzbuđen dobrim rezultatom i tu su prolazili članovi mog rukovodstva i neprestano me štipali i onda sam izgubio dekoncentraciju”. Eto pa sad povucite paralelu!

Kako ste napravili crvenu kolekciju Gitak dresova u kojima su Matija i Bernard zasjali kao modeli? Čuvate li ih još?

Matija: Jednostavno, jer smo imali garniture crvenih dresova, a crvena boja, što je empirijski dokazano, izaziva strah i poštovanje kod protivnika. Slova smo napravili certifiksom, što je bio mačji kašalj s obzirom da sam imao iza sebe napravljene transparente od preko 20 metara dužine. Naravno da smo sačuvali navedeni dres koji je uokviren i stoji na zidu tik do dresa legendarnog Jasmina Mujdže.

Ovaj skeč služio je kao najava za Najbolji skeč. Jeste li u ovom trenutku već imali najbolji skeč, bilo kao ideju ili je možda već bio snimljen?

Matija: Ovaj skeč nije bio u dugoročnim planovima nego je nastao spontano na snimanju kao dobra improvizacija. Kamera je bila uključena i nije bilo straha jer, ponavljam, nije bilo Marija i to je to. Sve se lijepo poklopilo.

Možete li podijeliti s fanovima ono što ih dugo mori, s kim je Bernard pričao na talijanskom za vrijeme pressice?

Matija: Kao i obično dok bi snimali Bernardu bi često zvonio telefon i uglavnom bi pričao na talijanskom, a to mu je ostalo još iz Cenacola. Uglavnom se javlja na talijanski i glumi da je krivi broj jer ga ljudi često zovu da im vrati neku lovu.

Udri lajk, subscribe, podrži, posjeti https://gitak.tv/podrzi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here